WONEN IN TILBURG

Met bijna 225.000 inwoners is Tilburg de zevende grootste stad van Nederland. Tilburg is een stad voor iedereen en van iedereen. Een stad waar men voor elkaar klaar staat en echt iets voor een ander wil betekenen. Een stad met een levendig karakter. Denk aan de gezellige horeca, historische panden, spraakmakende musea en groene stadsparken. 

DE OMGEVING

De ideale ligging van Villa De Leij ten opzichte van het stadscentrum en de ringbanen biedt een prettige uitvalsbasis. Met de fiets of te voet zijn vele voorzieningen in de buurt goed te bereiken: de AaBe fabriek voor boodschappen, de Piushaven voor de lunch en het stadscentrum om te shoppen.

Daarbij heeft Villa De Leij een perfecte ligging ten opzichte van de uitvalswegen. Zo ben je binnen 5 minuten op de A58 (richting Eindhoven, Breda) of op de N65 naar ’s-Hertogenbosch.

Gaat u liever met het openbaar vervoer? Bushaltes zijn op loopafstand en hebben een goede verbinding met het centraal station van Tilburg.

HET LEIJPARK

Het Leijpark is een park van 30 hectare aan de zuidoostrand van Tilburg. Het is aangelegd in Engelse landschapsstijl naar een ontwerp van Springer (1855-1940). Leonard Antony Springer was een bekend Nederlanse tuin- en landschapsarchitect. Het park is vernoemd naar het riviertje de Leij dat er langs stroomt.

Hoewel het ontwerp voor het Leijpark stamt van 1919 is het park pas aangelegd van 1934-1939 als werkverschaffingsproject. Dit uitstel werd veroorzaakt door problemen met de grondaankoop, waardoor lange tijd een boerderij in de weg heeft gestaan voor volledige realisatie van het ontwerp.

×